Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
1,5 kg marhafelsál, 0,5 kg marhalábszár, 25 dkg kolozsvári szalonna, 5-6 fej vöröshagyma, 3-3 szem paprika, paradicsom, kb. 1 ek. pirospaprika, 6-8 gerezd sóban tört fokhagyma, kb. 1 kk. őrölt babérlevél, 1 kk. őrölt bors, 2 dl fehérbor, 4 dl tejföl, mustár, reszelt citromhéj, citromlé, zsír, só |
A húst vékony csíkokra vágjuk, a szalonnát gyufaszálnyira. A szalonnát némi zsíron kisütjük, rákarikázunk egy fej vöröshagymát, és azt is megpirítva, leszűrjük és félretesszük. A zsírján erőteljesen megpirítjuk a húst. Ez annyit jelent, hogy pirítjuk, míg levet enged, ezt elsütjük róla, és tovább pirítjuk, míg piros kéreg nem sül a husira. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Én még annyit tennék hozzá, hogy még fínomabb, ha egy pici lisztet adunk a sütés elött hozzá, így a szaftja rozsdásan gyönyörű és nem kell annyi liszt a habaráshoz.